torsdag 19. mai 2016

Turmat: Grove glutenfrie vaflar

tok vi med oss vaflar som niste. 

Ved å lage dei litt grovare, så er det eit heilt OK alternativ til anna niste.
Og litt kjekkare å ete :)



Eg tok utgangspunkt i ei oppskrift på glutenfrie vaflar utan melk, 
reduserte på sukkeret, brukte grovare mjøl og raspa i eitt eple. 

Her er oppskrifta: 

90 g margarin
5 egg
4 ss sukker
4 dl Semper mix med fiber
(evt. anna grovt mjøl)
3/4 ts bakepulver
4 dl lettmelk
1 stk raspa eple

Smelt smøret, bland saman alle ingrediensane. 
Rør godt. 
La røra svelle i 15 min. 

Ynskjer du vaflar utan mjølk, kan du: 
Bytte ut vanleg margarin med margarin utan mjølk og salt
Bruke mjøl utan mjølk i
Bytte ut 4 dl mjølk med 4 dl appelsinjuice. 

Vil du ha dei endå grovare, kan du erstatte 1 dl mjøl med havregryn :)

Ta med på tur og nyt med valfritt tilbehør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!